Clouds of Sils Maria

Elokuva­teattereissa 5.9.2014

Clouds of Sils Maria

Clouds of Sils Maria

Ensi-ilta: 05.09.2014
Ikäraja: 7
Pituus: 123 min.
Ohjaus: Olivier Assayas
Käsikirjoitus: Olivier Assayas
Näyttelijät: Juliette Binoche, Kristen Stewart, Chloë Grace Moretz
Tuottajat: Charles Gillibert & Sylvie Barthet

Kansainvälisen uransa huipulla oleva Maria Enders (Binoche) pyydetään uudelleen näytelmään, jolla hän teki läpimurtonsa kaksikymmentä vuotta sitten. Tuolloin hän näytteli Sigridiä, nuorta viettelijätärtä, joka ajaa pomonsa Helenan itsemurhan partaalle. Nyt Maria esittää vanhempaa Helenaa – rooli, johon hän valmistautuu yhdessä assistenttinsa (Stewart) kanssa Alppien syrjäseudulla. Pian heidän keskinäinen dynamiikkansa alkaa muistuttaa kasvavissa määrin harjoiteltavan näytelmän pääparin ahdistavaa suhdetta…

Sveitsiläisestä pikkukaupungista ja sen laakson yllä esiintyvästä erityisestä pilvi-ilmiöstä nimensä saavan draaman keskiössä ovat vahvat naiset, joita näyttelevät suitsutusta roolisuorituksistaan saaneet Juliette Binoche, Kristen Stewart ja Chloë Grace Moretz.

Ranskalaismestari Olivier Assayasin ohjaama & käsikirjoittama CLOUDS OF SILS MARIA sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla toukokuussa 2014 kuuluen kilpasarjan helmiin. Aina hämmästyttävä Juliette Binoche loistaa keski-ikäisenä näyttelijättärenä ja Kristen Stewart tekee uransa toistaiseksi parhaan roolisuorituksen tämän nuorena vastaparina Assayasin kehutussa, toden ja näytelmän rajoja nerokkaasti hämärtävässä draamassa.

“Hienointa on vain seurata Binochen ja Twilight-saagasta uloskasvaneen Stewartin saumatonta yhteistyötä.”

Helsingin Sanomat

“Ennen kaikkea Clouds of Sils Maria on Juliette Binochen bravuuriesitys, jossa roolin ja näyttelijän raja-aidat kaatuvat niin valkokankaalla kuin katsojan mielessäkin.”

Iltalehti

“Tällä elokuvalla on eväitä syksyn kulttuuri-ilmiöksi.”

Aamulehti

“Loistelias näyttelijäntyö vangitsee helposti otteeseensa.”

Voima

“Binochen ja Stewartin taidonnäyte.”

Filmitähti

Label of cinelove ✮

"Go, go, go, said the bird: human kind cannot bear very much reality."

(T.S. Eliot)