WENDY_TT_uusi

Elokuva­teattereissa 18.2.2022

KOHTAUKSIA ERÄÄLTÄ SAARELTA

Bergman Island

Ensi-ilta: 18.02.2022
Ikäraja: 7
Pituus: 112 min.
Ohjaus: Mia Hansen-Løve
Käsikirjoitus: Mia Hansen-Løve
Näyttelijät: Vicky Krieps,Tim Roth, Grace Delrue, Mia Wasikowska, Anders Danielsen Lie
Genret: Draama, Fantasia

Elokuvantekijät Tony (Tim Roth, The Hateful Eight) ja Chris (Vicky Krieps, Phantom Thread) matkustavat kesäksi Fårön saarelle, joka oli sekä Ingmar Bergmanin inspiraation lähde että lopuksi myös hänen viimeinen kotinsa. Bergmanin elokuvia ihaileva pariskunta toivoo löytävänsä saarelta kipinää omiin käsikirjoituksiinsa. Tunnelmaan on helppo päästä heille valitussa mökissä, jossa ”elokuvaa, joka sai miljoonat eroamaan”, on kuvattu.

Urallaan pidemmälle ehtinyt Tony edistää uutta käsikirjoitustaan joutuisasti, ja nauttii saaren elokuvaturisteille suunnatusta tarjonnasta. Chris sen sijaan kokee tunnelman ristiriitaisena. Miten maailman ahdistavimmat elokuvat on voitu kirjoittaa näin kauniissa paikassa, hän miettii. Lopulta Chris pääsee vauhtiin omassa tarinassaan, jonka keskiössä ovat ystäviensä häihin tulleet nuoruuden rakastavaiset Amy (Mia Wasikowska, Crimson Peak) ja Joseph (Anders Danielsen Lie, Oslo, 31. august), jotka vetävät toisiaan puoleensa kuin magneetit.

Kohtauksia eräältä saarelta on kunnianosoitus Ingmar Bergmanille, mutta siinä missä Bergmanin elokuvat voivat repiä sielun auki, on Hansen-Løven ote suvereenin lumoava ja leikkisä.

 

Tähän hankkeeseen olemme saaneet tukea Suomen elokuvasäätiöltä.

wendy_juliste
credut

Label of cinelove ✮

"Go, go, go, said the bird: human kind cannot bear very much reality."

(T.S. Eliot)