WENDY_TT_uusi

Elokuva­teattereissa 5.5.2023

KOTIINPALUU

Retour à Séoul

Lapsena Ranskaan adoptoitu Freddie lähtee synnyinmaahansa Etelä-Koreaan, jossa ei ole koskaan käynyt. Vieraassa maassa itsensä etsiminen osoittautuu vaikeaksi, mutta itsepintainen Freddie tahtoo löytää biologiset vanhempansa sekä yhteyden korealaisiin juuriinsa. Kun suvun menneisyys alkaa vähitellen valjeta, vierähtää lyhyt visiitti äkkiä kahdeksaksi vuodeksi. Kaikkiin Freddien kysymyksiin ei kuitenkaan löydy helppoja vastauksia: kuka hän on ja mihin hän lopulta kuuluu? Voiko juuriltaan kerran revittyä enää istuttaa takaisin?

Kotiinpaluu (Retour à Séoul) sai ensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla 2022, Un Certain Regard -sarjassa. Elokuva oli Kambodžan Oscar-ehdokas parhaan kansainvälisen elokuvan kisaan, ja se pääsi 15 elokuvan short-listalle.

Pääosaa, Freddietä, elokuvassa näyttelee eleettömän itsevarmasti ensikertalainen Ji-min Park, jonka roolisuoritusta on kiitelty yhdeksi elokuvavuoden parhaimmista. Freddien korealaisena isänä nähdään Oh Kwang-Rok. Ohjaaja-käsikirjoittaja Davy Chou on Ranskassa kambodzalaisille vanhemmille syntynyt elokuvantekijä, joka ammentaa tematiikkaa osin omasta elämästään. 

Suomen elokuvasäätiön Maahantuontituki 2023.

wendy_juliste
credut

Label of cinelove ✮

"Go, go, go, said the bird: human kind cannot bear very much reality."

(T.S. Eliot)