Elokuva­teattereissa 14.12.2018

“Ohjauksesta vastaava tanskalaistaituri Thomas Vinterberg (Submarino, Jahti) onnistuu lataamaan tarinaan juuri sitä valtavaa emotionaalista voimaa, josta hänet tunnetaan… Voimalatason näyttelijänä tunnettu Matthias Schoenaerts (Luihin ja ytimiin) on nappivalinta päärooliin.”

-Tuomas Riskala / Katso

Kursk

Kursk

Ensi-ilta: 14.12.2018
Ikäraja: 16
Pituus: 117 min.
Ohjaus: Thomas Vinterberg
Käsikirjoitus: Robert Rodat
Näyttelijät: Colin Firth, Léa Seydoux, Matthias Schoenaerts, Max von Sydow, Michael Nyqvist
Genret: Draama
Kieli: englanti
Tekstitys: suomi & ruotsi

with the support of the Creative Europe Programme – MEDIA

Elokuu, 2000.
Käynnissä on Venäjän laivaston ensimmäinen suurimittainen merisotaharjoitus Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen. Maailman suurinta hyökkäyssukellusvenettä K-141 Kurskia pidetään uppoamattomana ja sen miehistöä Venäjän pohjoisen laivaston parhaana. Päällikkönään heillä on kapteeniluutnantti Mikhail Averin (Matthias Schoenaerts), tehtävälleen omistautunut upseeri, jolla on rakastava vaimo, lapsi ja toinen tulossa. Hän nousee miehistöineen Barentsinmerelle lähtevään Kurskiin veljellisissä ja toiveikkaissa tunnelmissa.

Sitten alkavat räjähdykset.
Yksi suljetuista osastoista tarjoaa turvan Mikhailille ja tämän tovereille. Ilmaa ja ruokaa on riittävästi pelastumiseen saakka, jos vain apu ehtii ajoissa perille. Kun sukellusveneen räjähdykset havaitaan, Iso-Britannia, Ranska ja Norja tarjoavat apua, mutta Venäjä vakuuttaa tilanteen olevan hallinnassa. Aika on kaikki kaikessa, mutta se käy nopeasti vähiin.

Samaan aikaan kun 23 miehistön jäsentä yrittävät säilyä hengissä toimintakyvyttömällä sukellusveneellä, heidän perheensä taistelevat epätoivoisesti byrokratiaa vastaan saadakseen rakkaansa hengissä takaisin.

Thomas Vinterbergin (Jahti) ohjaama, Robert Rodatin (Pelastakaa sotamies Ryan) käsikirjoittama ja Luc Bessonin (Lucy, Leon, The Fifth Element) tuottama Kursk on unohtumattomaan tositarinaan pohjautuva sydäntäsärkevä kunnianosoitus sukellusveneen miehistölle ja heidän omaisilleen. Elokuvaa tähdittää huikea näyttelijäkaarti, Colin Firth, Léa Seydoux, Matthias Schoenaerts, Max von Sydow ja Michael Nyqvist.

Suomen elokuvasäätiön ohjelmistotuki 2018.

”Humaani…
elokuvallisesti
vaikuttava”

-Leena Virtanen/Helsingin Sanomat

 ”Elokuvan tunteikkaimmat hetket syntyvät maihin jääneiden perheiden hädästä ja miesten solidaarisuudesta toisiaan kohtaan.”

-Antti Selkokari/Aamulehti

Label of cinelove ✮

"Go, go, go, said the bird: human kind cannot bear very much reality."

(T.S. Eliot)