Elokuva­teattereissa 27.12.2019

“Kuin Piano yhdistettynä Call Me By Your Nameen… Tämä elokuva valaisee maailmasi.”

Metro

“Mestariteos… Unohtumaton kertomus rakkaudesta ja muistamisesta”

IndieWire

“Elokuva, joka jokaisen pitäisi kokea”

HeyUGuys

Nuoren naisen muotokuva

Portrait de la jeune fille en feu

Ensi-ilta: 27.12.2019
Ikäraja: K12
Pituus: 119 min.
Ohjaus: Céline Sciamma
Käsikirjoitus: Céline Sciamma
Näyttelijät: Noémie Merlant, Adèle Haenel, Luàna Bajrami, Valeria Golino
Genre: Draama

Cannesin elokuvajuhlien suursuosikki, parhaasta käsikirjoituksesta palkittu Nuoren naisen muotokuva on kuin 2000-luvun Piano. Se on samaan aikaan lumoava rakkaustarina, rajat ylittävä kertomus kielloista ja intohimosta – sekä kuvaus siitä, miten erilainen maailma on naisen silmin katsottuna.

1700-luvun Ranskassa nuori taiteilija Marianne saa tehtäväkseen maalata nuoresta Héloïsesta muotokuvan – tämän tietämättä. Malliksi tarkoitettu Héloïse nimittäin kieltäytyy poseeraamasta taiteilijoille enteillen, että maalaus on tarkoitettu naimakauppoja avittamaan. Marianne esitelläänkin tälle seuraneitinä. Mariannen tehtäväksi jää Héloïsen piirteiden mieleen painaminen päivisin pitkien kävelyretkien aikana ja muotokuvan toteuttaminen salassa yön pimeinä tunteina. Päivä päivältä naiset lähentyvät, mutta Héloïsen häiden lähestyessä huumaava vapauden aika on auttamatta tulossa päätökseensä.

Henkeäsalpaavan upea ohjaus nostaa Céline Sciamman (Tomboy, Girlhood) aikamme kirkkaimpien ohjaajatähtien joukkoon. Hän tekee jälleen yhteistyötä palkitun ranskalaisen näyttelijän Adèle Haenelin kanssa luoden äärimmäisen intiimin ja koskettavan draaman, joka jättää katsojan mieleen, kehoon ja sieluun lähtemättömän jäljen.

“Céline Sciamman jumalainen rakkaustarina on Cannesin ensimmäinen mestariteos”

 Katsoja/Anton Vanha-Majamaa

“Sciamman elokuva on kilpasarjan teoksista se, joka koko ajan suurenee ja jonka ympärille itää assosiaatioita… Se on klassinen ja äärimmäisen hallittu, mutta polttava rakkaustarina, se on tapaus.”

 Kuvien takaa/Kalle Kinnunen

“Elämys”

AwardsWatch

"Go, go, go, said the bird: human kind cannot bear very much reality."

(T.S. Eliot)