Elokuva­teattereissa 9.9.2016

“The imagery – and the hypnotic Binoche – are masterful.”

Minneapolis Star Tribune

“This first time helmer has the potential to become one of Italy’s most prominent new voices”

Variety

Palaa luokseni vielä

L’attesa

Ensi-ilta: 09.09.2016
Ikäraja: Sallittu
Pituus: 100 min.
Ohjaus: Piero Messina
Käsikirjoitus: Giacomo Bendotti, Ilaria Macchia, Andrea Paolo Massara ja Piero Messina (Luigi Pirandellon näytelmän pohjalta)
Näyttelijät: Juliette Binoche, Lou de Laâge, Giorgio Colangeli, Domenico Diele
Kieli: italia, ranska / Tekstitys: suomi, ruotsi

Venetsian elokuvajuhlien kilpasarjassa maailmanensi-iltansa saaneen â?¨elegantin draaman keskiössä on äidin ja tämän pojan rakastetun tutustuminen sisilialaisen huvilan suojissa. Kumpikin odottaa Giusepen saapuvan. Molemmat ovat tilanteesta hämillään mutta uteliaita: Anna (hypnoottinen Juliette Binoche) haluaa nähdä, millaiseen naiseen hänen poikansa rakastui ja miksi. Jeanne (verraton Lou de Laâge) haluaa ymmärtää rakastettunsa juuria ja tehdä vaikutuksen tämän äitiin. Hiljalleen naiset ystävystyvät. Mutta kumpikin salaa jotain perustavanlaatuista toiselta…

Älykäs, intiimi ja tunnelmallinen PALAA LUOKSENI VIELÄ (L’attesa) on kaunis tutkielma surusta, menetyksestä ja ymmärryksestä, tähtinään häikäisevät Juliette Binoche ja Lou de Laâge. Mestarillisesta vähäeleisyydestään ylistetty Piero Messina on toiminut Paolo Sorrentinon apulaisohjaajana useita vuosia – myös Oscar-palkitussa SUURI KAUNEUS -elokuvassa. Debyyttiohjauksessaan Messina pitää katsojan otteessaan aina sydäntäsärkevään viimeiseen kuvaan asti.

Label of cinelove ✮

"Go, go, go, said the bird: human kind cannot bear very much reality."

(T.S. Eliot)