Raskautta ja anarkiaa

Elokuva­teattereissa 03.10.2014

Raskautta ja anarkiaa

9 MOIS FERME

Ensi-ilta: 03.10.2014
Ikäraja: 16
Pituus: 82 min.
Ohjaus: Albert Dupontel
Käsikirjoitus: Albert Dupontel
Näyttelijät: Albert Dupontel, Sandrine Kiberlain, Nicolas Marié, Philippe Uchan, Philippe Duquesne, Bouli Lanners

os sanakirjassa olisi määritelmä ranskalaiselle kreisikomedialle, Albert Dupontelin viides ohjaus voisi komeilla esimerkkinä. Pitkän linjan näyttelijä Dupontel vastaa myös käsikirjoituksesta ja näyttelee miespääosan hienostuneen sekopäisessä antiromanssissaan.
Uudenvuodenaattona tiukkapipoisuudestaan tunnettu tuomari Ariane (Sandrine Kiberlain) innostuu irrottelemaan työpaikan juhlissa. Kuusi kuukautta myöhemmin vannoutunut sinkku saa järkytyksekseen tietää olevansa raskaana. Kun vielä selviää, että lapsen isä on paloittelumurhasta ja kannibalismista epäilty supermurtovaras Bob Nolan (Dupontel), menevät Arianen pasmat lopullisesti sekaisin. Hänellä ei näet ole tapahtuneesta minkäänlaista muistikuvaa.

Herkkyyttä ja hysteriaa huokuvan Kiberlainin ja maanisessa vedossa olevan Dupontelin välinen kemia toimii saumattomasti. Kotimaassaan supersuosittu komedia menestyi hienosti myös paikallisia Oscareita jaettaessa: Kiberlain pokkasi César-pystin parhaasta naispääosasta ja Dupontel parhaasta käsikirjoituksesta. Hilpeistä cameo-rooleista voi bongata esimerkiksi Terry Gilliamin, Gaspar Noén, Jean Dujardinin ja Jan Kounenin.

Kati Hurme

Label of cinelove ✮

"Go, go, go, said the bird: human kind cannot bear very much reality."

(T.S. Eliot)