WENDY_TT_uusi

Elokuva­teattereissa 17.9.2021

“Polttavan ajankohtainen ja voimaannuttava tarina”

VARIETY

“Clare Dunnen roolityö on henkeäsalpaava”

INDIEWIRE

“Lloydin upein elokuva tähän mennessä”

LITTLE WHITE LIES

Sama nainen

Herself

Ensi-ilta: 17.9.2021
Ikäraja: 16
Pituus: 97 min.
Ohjaus: Phyllida Lloyd
Käsikirjoitus: Malcolm Campbell ja Clare Dunne
Genret: Draama

Irlantilainen kahden pienen lapsen äiti Sandra, jota esittää vuoden koskettavimman roolisuorituksen tekevä Clare Dunne, elää väkivaltaisen miehensä mielivallan varjossa. Sandra saa lopulta tarpeekseen ja käyttää salassa rakennettua pakosuunnitelmaansa jättääkseen kaiken. Sandralle ja hänen tyttärilleen ei tahdo järjestyä edes väliaikaista kotia asuntopulasta kärsivässä Dublinissa, jossa avuntarvitsijoita ja heikossa asemassa olevia on jo vuosien jonoksi. Sandra kohtaa systeemin rattaissa ylenkatsetta ja väheksyntää ja päättää netistä löytämillään ohjeilla rakentaa omin käsin perheelleen talon. Avukseen ja tuekseen hän saa sekalaisen joukon yllättäviä, uusia ystäviä, yhteisönsä jäseniä, joiden lämpö ja pyyteetön auttamishalu pikkuhiljaa rakentavat talon lisäksi Sandraa ja hänen tulevaisuuttaan taas ehjäksi. 

Ohjaaja Phyllida Lloyd rakentaa elokuvan draamankaaren herkästi ja hienovaraisesti ja tuo lähisuhdeväkivallan taakan ja trauman näkyväksi lankeamatta perinteiseen kuvastoon. Rankasta aiheesta huolimatta yhteiskunnallisesti kantaaottavan elokuvan sanoma on toivossa ja ystävyyden voimassa. Oikeussaliin sijoittuvassa kohtauksessa Clare Dunnen Sandra pitää voimakkaan monologin kaikkien kaltoinkohdeltujen naisten oikeuksien puolesta. 

Muissa pääosissa nähdään napakka työnantaja Peggy, joka sysää unelman talosta todeksi (Harriet Walter) sekä karismaattinen, pelolla hallitseva aviomies Gary (Ian Lloyd Anderson) ja Sandran kaksi lumovoimaista tytärtä (Molly McCann ja Ruby Rose O’Hara).

Suomen elokuvasäätiön Maahantuontituki 2020.

wendy_juliste
credut

Label of cinelove ✮

"Go, go, go, said the bird: human kind cannot bear very much reality."

(T.S. Eliot)