Elokuva­teattereissa 13.05.2016

Tomorrow

Demain

Ensi-ilta: 13.05.2016
Ikäraja: Sallittu
Pituus: 118 min.
Ohjaus: Cyril Dion, Mélanie Laurent
Käsikirjoitus: Cyril Dion
Näyttelijät: Mélanie Laurent, Cyril Dion, Kari Louhivuori, Anthony Barnosky, Olivier De Schutter

Mitä jos sinulle ei kerrottaisi maailman surkeudesta, saasteista, ylikulutuksesta ja epäoikeudenmukaisuudesta, vaan sen sijaan näytettäisiin mitä on jo tehty paremman huomisen hyväksi? Juuri tämän ranskalaiset ohjaajat Mélanie Laurent ja Cyril Dion tekevät mullistavassa dokumentissaan, jonka tulisi olla jokaisen katselulistalla tänä vuonna.

Ranskan Oscar-palkinnon eli Césarin vastikään saanut elokuva TOMORROW on osoittautumassa yhdeksi merkittävimmistä katalysaattoreista alhaalta ylöspäin suuntautuville toimintatavoille. Dokumenttia on kutsuttu paikallistoimijoiden Pingviinien marssiksi (March of the Penguins), se on rikkonut lähes kaikki ennätykset ranskankielisessä Euroopassa ja saanut yleisön kuin yleisön jaloilleen osoittamaan suosiotaan elokuvan loputtua.

Elokuva luotsaa katsojan arkielämäämme koskettavien eri osa-alueiden läpi optimistisella otteella, haasteita kuitenkaan väheksymättä. Jokaista dokumentin kattamaa viittä teemaa kohden – maanviljely, energia, talous, demokratia, koulutus – ohjaajat haastattelivat asiantuntijoita sekä tapasivat tavallisia ihmisiä, virkamiehiä ja yrittäjiä, jotka ovat onnistuneesti ottaneet käyttöön ratkaisuja parempaa tulevaisuutta varten.

Myös Suomi saa dokumentissa huomiota. Laurent ja Dion vierailevat nimittäin Espoon Kirkkojärven peruskoulussa, jossa rehtori Kari Louhivuori esittelee heille suomalaista koulutusjärjestelmää.

Elokuvan kaikki tuotto käytetään nepalilaisten koululaisten hyväksi Smile4Hope Finland Säätiön kautta. 

Elokuvasäätiön ohjelmistotuki 2016.

“Tomorrow ei ole new age -hömppää vaan täyttä asiaa”

Savon Sanomat

“A shot of optimism: simply inspiring”

Première

CÉSAR 2016 – BEST DOCUMENTARY

“At last, an environmental documentary that makes you feel better!”

Version Femina

Label of cinelove ✮

"Go, go, go, said the bird: human kind cannot bear very much reality."

(T.S. Eliot)